8. Eurasia Rail Fuarı, 10-12 Nisan 2019'da Ä°zmir'de GerçekleÅŸti
- Eurasia Rail Fuarı Bu Sene Ä°zmir’de 18 ülkeden, 229 firma ve 12.322 Ziyaretçiyi Ağırladı!
- Türkiye’nin tek, dünyanın en büyük 3’üncü demiryolu ve hafif raylı sistemler fuarı Eurasia Rail bu yıl ilk defa Fuar Ä°zmir’in ev sahipliÄŸinde gerçekleÅŸti.
- C. UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, T.C.D.D, Uluslararası Demiryolları BirliÄŸi (UIC), Ticaret Odaları ve Dernekleri ile iÅŸ birliÄŸi çerçevesinde gerçekleÅŸen fuarda; Türkiye’nin de aralarında bulunduÄŸu Katar, Almanya, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Fransa, Hollanda, Ä°spanya ve Ä°talya’dan yerli ve yabancı profesyonel alıcılar Eurasia Rail 2019 fuarında bir araya geldi.
Türkiye’nin lider sektörlerinde öncü fuarlar düzenleyen ITE Turkey bünyesinde organize edilen “8. Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler ve Lojistik Fuarı - Eurasia Rail” bu yıl 10-12 Nisan tarihleri arasında Ä°zmir’de fuarizmir Fuar Merkezi’nde düzenlendi. Demiryolu sektöründe yaÅŸanan en güncel geliÅŸmelerin deÄŸerlendirildiÄŸi ve karar vericilerin bir araya geldiÄŸi fuarda sektörün nabzı tutuldu.
ALSTOM, METRO Ä°STANBUL, CAF, DURMAZLAR, CRRC, TÜDEMSAÅž, ASELSAN, SIEMENS, TCDD, TÜVASAÅž, HYUNDAI EUROTEM, KARDEMÄ°R, TÜLOMSAÅž, TALGO, KNORR-BREMSE, ANSALDO STS ve BOZANKAYA gibi sektörün yerli ve yabancı önde gelen markalarının katılımcı olarak yer aldığı fuarda, firmalar öne çıkan ürün ve ürün gruplarını tanıtma fırsatı yakaladı. Ayrıca fuar kapsamında katılımcı ve ziyaretçiler, alım heyeti programı ile yeni iÅŸ birliklerine imza atma ÅŸansı elde ederken, fuar boyunca iÅŸlenen birbirinden farklı konferans konularıyla sektör hakkında bilgi sahibi oldular. Alım Heyeti programı çerçevesinde katılımcı, ziyaretçi ve hosted buyerlar arasında toplamda 776 toplantı gerçekleÅŸtirildi.
Üç gün süren fuarda eÅŸ zamanlı olarak gerçekleÅŸen etkinlik programında; konferanslar, yuvarlak masa buluÅŸmaları, mega proje sunumları ve atölyeler ile raylı sistemlerdeki teknolojik geliÅŸmeler, altyapı yatırımları, yolcu deneyimi ve güvenlik gibi sektörde öne çıkan konular ele alındı. Uzman görüÅŸleri, örnek vaka çalışmaları ve sektördeki son geliÅŸmeleri içeren etkinlikler, raylı sistemler sektörünün üst düzey karar vericilerini, departman direktörlerini ve teknoloji uzmanlarını bir araya getirdi.
20’den fazla oturumda 50’yi aÅŸkın uzman konuÅŸmacının sektörde yaÅŸanan geliÅŸmeleri deÄŸerlendirdiÄŸi fuarda, “Demiryollarımızın Bugünü, GeleceÄŸi ve Ekonomi Beklentileri”, “Raylı Sistemlerde Güvenlik”, “Kent Ä°çi Raylı Sistemlerde YerlileÅŸtirme ve Yatırımlar” oturumları ve “Hyperloop, URAYSÄ°M, 3 Katlı Büyük Ä°stanbul Tüneli, Londra Crossrail 2, Trans-Hazar Ulaşım Güzergahı” gibi ulusal ve uluslararası mega proje sunumları ile sektörün önemli geliÅŸim alanları detaylı bir ÅŸekilde tartışıldı.
“Demiryollarımızın Bugünü, GeleceÄŸi ve Ekonomi Beklentileri” oturumu ilgiyle takip edildi
Demiryollarımızın Bugünü, GeleceÄŸi ve Ekonomi Beklentileri oturumunda görüÅŸlerini paylaÅŸan TCDD Genel Müdürü Ali Ä°hsan Uygun, “BildiÄŸimiz üzere büyük yatırımlar istikrar dönemlerinde gerçekleÅŸir. Åžu an Kars’tan Edirne’ye, Ä°zmir’den Gaziantep’e, Samsun’dan Adana’'ya her tarafta demiryolu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunların hepsi kaynak ihtiyacı ile birlikte doÄŸan yatırımlar. Demiryolunun hikayesine baktığımızda ÅŸu an bulunduÄŸumuz Ä°zmir’den baÅŸladığını söyleyebiliriz. Ä°zmir – Aydın demiryolu hattı ile birlikte cumhuriyet öncesinde 4136 kilometrelik bir demiryolu hattı ülkemize kazandırılmış. Åžu an hali hazırda çalışmaları devam eden hatlarımız ise 3798 kilometre. Toplam demiryolu ağımız ise 12 bin 800 kilometreye ulaÅŸmış durumda. Türkiye ulaşımda bir kavÅŸak noktasında doÄŸu ile batıyı, kuzey ile güneyi birbirine baÄŸlıyoruz. Yatırımlarımızı artırarak ilerlemeyi hedefliyoruz” dedi.
Demiryolu sektöründeki serbestleÅŸmenin kamuoyu tarafında büyük bir ilgi ile takip edildiÄŸine vurgu yapan Demiryolu Düzenleme Genel MüdürlüÄŸü Genel Müdürü Bilgin Recep Bekem, “Demir yolları dinamik bir sektör. Bizler sürekli olarak Avrupa BirliÄŸi kuralları çerçevesinde yeni yönetmelikler hazırlıyoruz ve kendimizi geliÅŸtirmeyi sürdürüyoruz. Ülkemizde bir demiryolları kuralları kapsamında çalışmaların sürdürüldüÄŸünü de paylaÅŸmak isterim” dedi.
Fuarın ilk günü diÄŸer öne çıkan “Hyperloop için Prototip Yarıştırmak: SpaceX Yarışma Deneyimi ve Sürdürülebilir Ulaşım için Yenilikçi Yaklaşımlar” sunumunda, ulaşımın kültürel ve teknolojik devrimini ele alan, düÅŸük basınçlı ortamlarda çalışan yüksek hızlı demiryolu sistemlerinin ÅŸehirleÅŸmede yayılma etkileri anlatıldı.
Bu yılın en dikkat çeken konusunun mobilitenin gelecek dönemdeki farklı entegrasyon uygulamaları olduÄŸuna dikkat çeken konuÅŸmacı Mariana Avezum, “Dünyadaki bütün büyük ÅŸehirler gibi, Ä°stanbul’da trafik sorunu yaÅŸayan ÅŸehirlerden birisi. UlaÅŸtırma sektöründeki farklı alanlardan profesyonelleri fuarda bir araya getirmek, yeni fırsatların yaratılmasını saÄŸlıyor. Mevcut mobilite senaryosundaki ana zorluklardan biri, ilgili tüm paydaÅŸlar arasındaki iletiÅŸim eksikliÄŸi. Devlet kurumlarından, altyapı saÄŸlayıcılarına, mobilite hizmetlerine, yolculara, her birinin farklı çıkarları var ve bu grupların hepsini tek bir etkinlikte bir araya getirmek, proje ortakları arasındaki sinerjileri tanımlamak için büyük bir fırsat teÅŸkil ediyor” ÅŸeklinde görüÅŸlerini paylaÅŸtı.
- Eurasia Rail Fuarı’nı bu sene ilk defa Ä°zmir’de gerçekleÅŸtirmekten mutluluk duyduÄŸunu belirten Eurasia Rail Fuar Direktörü Semi Benbanaste, “8. Eurasia Rail Fuarı’mızı Ä°zmir’de düzenlemenin çok önemli olduÄŸunu düÅŸünüyoruz. Ä°zmir'in stratejik önemi tarihte olduÄŸu gibi bugün de devam ediyor. Üç gün boyunca dünyanın birçok farklı noktasından gelen misafirler ile demiryolu sektöründe gerçekleÅŸen çalışmaları görme ve deÄŸerlendirme fırsatını yakaladık. ITE Grup olarak bizler, 2011 yılından bugüne en trend teknolojileri ve sektörde gerçekleÅŸen yatırımları deÄŸerlendirmek amacıyla dünyanın önde gelen sektör temsilcilerini bir araya getiriyoruz. Bu yıl da T.C. UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, T.C.D.D, Uluslararası Demiryolları BirliÄŸi (UIC), Ticaret Odaları ve Dernekleri ile iÅŸ birliÄŸi çerçevesinde, Türkiye’nin de aralarında bulunduÄŸu Katar, Almanya, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Fransa, Hollanda, Ä°spanya ve Ä°talya’dan yerli ve yabancı profesyonel alıcıları ağırladık,” dedi.
ITE Turkey Hakkında
ITE Turkey, 20 ülkede 32 ofisi, 1.000’i aÅŸkın deneyimli personeliyle dünya çapında yılda 150 fuar ve konferans düzenleyen, uluslararası fuarcılık ÅŸirketi ITE Group’un Türkiye ofisidir. Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey, YEM Fuarcılık, EUF - E Uluslararası Fuar Tanıtım Hizmetleri ve Platform Uluslararası Fuarcılık ÅŸirketlerinden oluÅŸmaktadır.
Yapı, turizm, kozmetik, gıda, raylı sistemler ve lojistik sektörlerinde Türkiye’nin lider fuarlarını düzenleyen ITE Turkey gücünü, Türkiye ve bölgedeki deneyiminin yanı sıra grup ÅŸirketleri arasında yer aldığı ITE Group’un küresel ağından alıyor. ITE Turkey, fuarcılık sektöründeki güçlü küresel ağını içinde yer aldığı her bir sektöre aktararak, düzenlediÄŸi fuarlarda yeni iÅŸ, iÅŸ birliÄŸi ve satın alma fırsatları yaratıyor, bu sektörlerin geliÅŸmesine katkıda bulunuyor.
www.ite-turkey.com
EUF – E Uluslararası Fuar Tanıtım Hizmetleri Hakkında
ITE Turkey’nin bünyesinde yer alan EUF - E Uluslararası Fuar Tanıtım Hizmetleri A.Åž., enerji, iÅŸ makineleri, gıda, mobilya, kırtasiye, promosyon, su ve atık su arıtma, turizm, raylı sistemler ve lojistik sektörlerinde 1999 yılından beri fuarlar düzenlemiÅŸtir. Uluslararası fuarcılık ÅŸirketi ITE Group’un küresel bilgi ağı, tecrübesi ve global iÅŸbirliklerinin de desteÄŸiyle EUF A.Åž.; EMITT (DoÄŸu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı), EURASIA RAIL (Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı) ve WORLDFOOD Ä°STANBUL’u (Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı) gerçekleÅŸtirmektedir.