Alstom, Eskişehir-Kütahya-Balıkesir Demiryolu Hattında Kesim 1-5 Arası Anklaşman Çalışmalarını Tamamladı
Alstom, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)’ye ait Eskişehir-Kütahya-Balıkesir hattında Kesim 1-5 arası anklaşman çalışmalarını tamamladı ve bu kesimler anklaşman seviyesinde işletmeye alındı.
Hattın 182km’lik 5 kesiminde Haberleşme Sistemi ve Trafik Kontrol Merkezi (CTC) çalışmaları tamamlanarak bu kesimler 4 Aralık 2020 tarihinde işletmeye alındı.
328 kilometre uzunluğundaki Eskişehir-Kütahya-Balıkesir hattı sinyalizasyon projesinde, hattın tamamının 2021 sonunda işletmeye açılması hedefleniyor.
Projeyle ilgili görüşlerini bildiren Alstom Orta Doğu ve Türkiye Genel Müdürü Mama SOUGOUFARA, “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) demiryolu ağının güvenliği ve verimliliği arttıracak son teknoloji çözümlerle donatılması ve yolcuların seyahat deneyiminin iyileştirilmesi adına böylesine büyük önem taşıyan bir projede, önemli bir dönüm noktasına geldiğimiz için son derece mutluyuz.
Alstom olarak, bu projeyle Türkiye’ye daha güvenli mobilite çözümleri getirdiğimize inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile ortak gayret göstererek, hattın sinyallerini Avrupa Birliği Demiryolu Trafiği Denetleme Sistemi (ERTMS) vasıtasıyla Avrupa Birliği standartlarına uygun şekilde yapıyoruz. Ayrıca, Otomatik Tren Gözetim (Automatic Train Supervision) sistemi gibi yüksek güvenlik teknolojiler ile hattın güvenliğini üst sıralara taşıyoruz.” şeklinde konuştu.
1950’lerden beri Türkiye’de sayısız proje
Türkiye’de 1950’lerden beri TCDD’ye EMU Araçlarının Temini Projesi, Kayseri Kuzey Geçişi Sinyalizasyon ve CTC Projesi, Ankara CTC Kontrol Merkezi Projesi, Bağcılar-Olimpiyat Metro Hattı’na 80 metro aracı temini, 12 Yüksek Hızlı Tren Seti bakımı, Kabataş-Bağcılar Hattı’na 37 tramvay aracı temini gibi sayısız demiryolu projesine hayat veren Alstom, anahtar teslim proje kapsamında TCDD’ye sistem ve alt sistem tasarımı, imalatı, montajı, test ve devreye alma hizmeti, eğitim, bakım hizmetleri sağladı. Alstom, demiryolu hattının, Avrupa Demiryolu Trafiği Yönetim Sistemi ve Avrupa Tren Kontrol Sistemi (ERTMS/ETCS) seviye 1 ve seviye 2 AtlasTM sinyalizasyon sisteminin, Smartloc 200TM elektronik anklaşmanın ve entegre kontrol merkezi IconisTM donanımının tasarımı, imalatı ve teminini gerçekleştiriyor.
Alstom’un dağıtım ve kesintisiz güç kaynağı sistemlerinin yanı sıra hemzemin geçit sistemleri ile teknik donanım yapılarını da temin ettiği hatta, Alayunt-Afyon arasına GSM-R sistemi de yer alacak. Ayrıca bu projede Alstom, 27 adet TCDD aracına ERTMS/ETCS seviye 2 araç üstü donanımı ekleyecek.
Ülkedeki projelerine ilave olarak İstanbul ofisi, Alstom’un Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya (AMECA) Bölgesi ve Alstom Dijital Mobilite (ADM) ile Sistem ve Altyapı projeleri için bir bölge merkezidir. Bölge merkezinin faaliyetleri arasında ihale yönetimi, proje yönetimi, mühendislik, satınalma, eğitim, bakım servisleri ve diğer servisler yer alıyor.
Alstom Hakkında:
Dünya çapında daha yeşil ve akıllı mobiliteye öncülük eden Alstom ulaşım sektörünün geleceği için sürdürülebilir temeller sağlayan entegre edilmiş sistemler geliştirmekte ve sunmaktadır. Alstom yüksek hızlı trenler, metrolar, tramvaylar ve e-otobüslerden entegre sistemlere, müşteriye özel hizmetler, altyapı, sinyalizasyon ve dijital mobilite çözümlerine kadar tüm yelpazede ekipman ve hizmetler sunmaktadır. Alstom 2019/20 mali yılında 8.2 Milyar Avro satış gerçekleştirirken 9.9 Milyar Avro tutarında siparişler aldı. Merkezi Fransa'da yer alan Alstom 60'tan fazla ülkede varlık göstermekte ve bünyesinde 38.900 kişiyi istihdam etmektedir.