Ar-Ge Yatırımlarına Ağırlık Veren Bozankaya, 2017’de Atağa Kalkıyor
BOZANKAYA HIZLANIYOR
Raylı sistemler, yüzde yüz elektrikli lastik tekerlekli araç tasarımı ve üretimi anlamında dünya çapında çalışmalarda bulunan Bozankaya 2017 yılına umutla bakıyor. Dünyanın en büyük araştırma ve danışmanlık gruplarından Frost&Sullivan’ın 2015’te “Avrupa’da yılın şirketi” seçtiği Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, “Türkiye hızlı tren ağlarıyla örülüyor. Bu doğrultuda hem ülkemiz hem de Bozankaya hızlanarak 2017’de hedeflerine ulaşacak” dedi.
Raylı sistem araçları ile toplu taşıma araç tasarım ve üretimi alanında faaliyet gösteren Bozankaya, 2017 yılına umutla bakıyor. Almanya, ABD ve Türkiye’deki çalışmalarıyla ön plana çıkan Bozankaya, ulaşım alanındaki deneyimlerini yeni nesil araç projeleriyle süslüyor. Dünyanın en büyük araştırma ve danışmanlık gruplarından Frost&Sullivan’ın 2015’te “Avrupa’da yılın şirketi” seçtiği Bozankaya, aynı başarıyı yeni yılda da hedefliyor. Her yıl büyüme stratejileri ve uygulamaları açısından gelişim gösteren ve yenilikçi çözümler sunan dünya şirketlerine verilen bu ödülü çıta olarak belirleyen Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, “Türkiye büyüyor, gelişiyor. Gelişim de yenilikleri beraberinde getiriyor. Son dönemde hem çevreci kimliği hem de zaman tasarrufuyla hızlı trenler gündemde yer alıyor. Türkiye hızlı tren ağlarıyla örülüyor. Yapımı devam eden ve sona gelinmiş hızlı tren hatlarına bakıldığında Türkiye’de en az 200 civarında ilave yüksek hızlı tren ihtiyacı oluşacağı öngörülüyor. İlk etaptaki hazırlıklarımız, TCDD’nin tahmini olarak ihtiyacı olan 80 adet hızlı tren seti çerçevesinde olacak. Hızlı tren üretimi için tamamen yeni bir lokasyonda yeni bir oluşumla yatırım öngörüyoruz. Buna ek olarak içinde yer aldığımız bir konsorsiyum ile Bangkok’a 22 set metro aracının üretimini de Ankara tesislerinde yapıyoruz. Bu proje ile Türkiye’nin ilk metro üretimini ve ihracatını yapıyor olacağız. Hâlihazırda Kayseri Büyükşehir için üretiyor olduğumuz tramvaylarda başarılı bir şekilde hizmet vermeye başladı. Ekstra özellikleriyle yolcu konforunu ve güvenliğini en üst seviyeye çıkaran tramvayımız Kayserili vatandaşlar tarafından tam not almış durumda” dedi.
“Bozankaya’nın da hedefi demir ağlarla örülmeye devam edilen Türkiye’yi hızlı, çevreci, güvenli ve teknolojik bir şekilde taşımak” diyen Aytunç Günay sözlerine şöyle devam etti: Bozankaya Ar-Ge yatırımlarına önem veriyor ve bu şekilde büyüyor. Ar-Ge giderinin toplam Gayri Safi Hasıla’ya oranı, ülkelerin teknolojiye yaptığı yatırımı gösteren en önemli gösterge olarak kabul edilir. Örneğin Almanya’da bu oran yüzde 2,9 iken, ABD’de yüzde 2,4. Türkiye’de ise yüzde 0,9. Ancak son iki yılda yüzde 6,2 ortalama yakalayan Bozankaya’nın Ar-Ge’ye ne kadar önem verdiğini bu rakamlar kanıtlıyor. Ar-Ge çerçevesinde büyüyen Bozankaya, geleceğe heyecanla ve güvenle bakıyor…
--
(KUTU HABER)
Yüzde 100 Milli Tasarım Ve Üretim
Ar-Ge faaliyetleriyle ve teknolojiye yönelik çalışmalarıyla ön plana çıkan Bozankaya, tamamen yerli üretim olan yüzde 100 Alçak Tabanlı Tramvay, Trambüs, Elektrikli Otobüs ve Metro projeleriyle ilklere imza attı. İlk Milli Metro aracının Ar-Ge ve Prototip çalışmalarını yürüten Bozankaya, ARUS kümelenmesi ile birlikte Türkiye’deki raylı sistem sektörünün gelişimine katkı sağlıyor. Kamu tarafından desteklenen ve devam eden Ar-Ge projeleri şöyle:
Boji test standı ve montaj hattı tasarımı, prototip üretimi,
Yüzde 100 elektrikli, 19 metre Trambüs aracı tasarımı ve üretimi,
Yeni bir tramvayın gövde ve şasisinin statik, dinamik ve çarpışma yükleri altında sonlu elemanlar yönetimi ile tasarımı ve optimizasyonu,
Yerli tramvay geliştirme projesi.