Prometal Galvano, Otomatik Kaplama Tesisi Üretimi Konusunda Hizmet Veriyor
Prometal Galvano Genel Müdürü Emin Kalıp sorularımızı yanıtladı.
Prometal Galvano, Otomatik Kaplama Tesisi Üretimi Konusunda Hizmet Veriyor
Otomatik kaplama tesis tasarımı, üretimi ve montajı konusunda hizmet veren Prometal Galvano, koşulsuz müşteri memnuniyeti, hizmet kalitesi ve sıfır sorun odaklı yaklaşımı ile ön plana çıkıyor. Prometal Galvano Genel Müdürü Emin Kalıp sorularımızı yanıtlayarak ‘İşinde deneyim kazanmış olan istekli kadromuz ile; otomotivden, savunma sanayine, bağlantı elemanlarından, alüminyum profil üreticilerine, kuyumculuktan rafinasyona, mobilyadan aksesuara kadar bir çok farklı sektöre hizmet vermeye devam ediyoruz’ dedi.
SUBCONTURKEY: Kısaca kendinizden bahseder misiniz?
Emin Kalıp: 1974 yılında Almanya’da doğdum. İstanbul’da başladığım eğitim hayatını 1997 yılında Dokuz Eylül Üniversitesinden mezun olarak tamamladım. İş hayatına aile işletmemiz olan Üçler Galvano’da başladım, bu süreçte başta İngiltere’de aldığım “kaplamanın temel prensipleri” eğitimi yanında, “yalın üretim teknikleri”, “hata türleri ve etkileri analizi”, “swot analizi”, “problem çözme teknikleri”, “süreç yönetimi”, “kurumsal risk yönetimi gibi eğitimlerle iş geliştirme ve iş idaresine kadar farklı pozisyonlarda tecrübe kazandım.
SUBCONTURKEY: Prometal Galvano hakkında bilgi verir misiniz?
Emin Kalıp: Yüzey İşlem Teknolojileri ve Otomatik Kaplama tesisleri konusunda hizmet vermek amacıyla 2004 yılında yaptığımız yatırım ile PROMETAL GALVANO firmasının kuruluşuna imza attık. Başlangıçta “büyük hacimli kimyasal tankların, eloksal, daldırma galvaniz ön işlem tankları gibi, üretimine odaklandık.
2008 yılında yatırımımızı büyüterek 2.000 metrekarelik mevcut üretim alanımıza taşındıktan sonra galvano sektörüne de odaklanıp “otomatik kaplama tesis” tasarımı, üretimi ve montajı konusuna da ağırlık vermeye başladık.
Bu dönemde Alkali Çinko’dan, POP tesislerine, Eloksal’dan havacılık sektörü için özel proseslere kadar farklı tesis kurulumlarına imza attık.
Özellikle Özbekistan, Kanada, Amerika, Yunanistan ve Bulgaristan’da yaptığımız projelerle yurtdışında hizmet konusunda ciddi tecrübe kazandık. Bu sayede işinde deneyim kazanmış olan istekli kadromuz ile; otomotivden, savunma sanayine, bağlantı elemanlarından, alüminyum profil üreticilerine, kuyumculuktan rafinasyona, mobilyadan aksesuara kadar bir çok farklı sektöre hizmet vermeye devam ediyoruz.
Ayrıca farklı dönemlerde tedarik zincirinde 3. şahıslardan ötürü yaşadığımız sıkıntılar galvano tesislerinin vazgeçilmez bir parçası olan ve İSG açısından da büyük önem arz eden havalandırma sistemleri, baca gazı arıtma (scrubber) ve radyal fan üretimi konusuna da eğilmemizi gerektirdi. Bu noktada Avrupa’da 3. kuşağa aktarılamamış bir firmanın üretim donelerini alarak 60.000 m³/h kapasiteye kadar “yüksek basınçlı termoplastik radyal fan” üretimine başladık ve 3. şahıslardan kaynaklı müşteri sıkıntılarımızı gidererek hizmet kalitemizde standardizasyonu yakalamayı hedefledik.
SUBCONTURKEY: Firmanızı rakiplerinizden ayıran özellikleri nelerdir?
Emin Kalıp: Sektörel yelpazemizi genişletirken bizi meslektaşlarımızdan ayıran özelliklerimizin; koşulsuz müşteri memnuniyeti, hizmet kalitesi ve sıfır sorun odaklı yaklaşımımız olduğunu düşünüyoruz.
Bunun sonucu olarak 2020 yılında tüm sektörlerde yaşanan daralmalara rağmen pandeminin birinci kapanma dönemini iyi değerlendirerek çok verimli bir yıl geçirdiğimizi söyleyebilirim.
SUBCONTURKEY: Dijitalleşme yatırımlarınız var mı?
Emin Kalıp: Pandemi süreciyle birlikle dünyada yaşanan dijitalleşme ve endüstriyel dönüşüm inanılmaz bir hız kazandı. Hem bireyler olarak hem de işletmeler olarak bir çok alanda bu dönüşümü yakalayıp kullanır duruma geldik, kurduğumuz kaplama tesisleri içinde endüstri 4.0’ın bir çok unsurunu müşterilerimize sunuyoruz; Dataların Bilgi Merkezinde Saklanması, Kurduğumuz Sistemler ile Bilgi Merkezi Arasında Kablosuz İletişim, Talebi Halinde Bulut Çözümleri, Uçtan Uca yazılım Entegrasyonu, Akıllı Otomasyon Sistemleri gibi…
SUBCONTURKEY: 2020 yılı sektörünüz açısından nasıl geçti?
Emin Kalıp: Sektörel birlik, gelişme ve sosyal yardımlaşma, uluslararası alanda rekabet ve bilimin tüm unsurlarının kullanılabilmesi amacıyla temelleri 2019 yılının sonunda atılan bizim de içinde bulunduğumuz ancak bir türlü gerçekleşemeyen dernekleşme çalışmaları da 2020 yılı başında hayata geçti. Uzun çabalar ve emekler sonucunda TÜYİDER hayata geçirildi. Bu noktada başta tüm kurucu ortaklar olmak üzere dernek başkanımıza, yönetim kurulumuza ve emeği geçen tüm üyelerimize ayrıca teşekkür etmek isterim. Salgın sürecinin yıkıcı etkileri devam ederken büyük bir motivasyon ile kurulan TÜYİDER, her dönem zorluktan bir çıkış yolu bulunacağına en büyük örneği teşkil ediyor.
SUBCONTURKEY: Eklemek istedikleriniz var mı?
Emin Kalıp: Son olarak pandemi süreci 2021 yılında da tüm dünyada etkili olacak gibi duruyor, yine de yeni pazarlar bulmak ve ticareti artırmak mümkün. Bizim de bu noktada ticari olarak farklı stratejilerimiz ve buna uygun eylem planlarımız hazır. Önümüzdeki dönem tüm firmaların ve bireylerin hayatta kalma mücadelesi ve buna uygun olarak pozisyonlarını kaybetmeme mücadelesi olacak. Yapmamız gereken her zaman bilimin gücüne inanmak ve birliktelik ruhuna sahip çıkmaktır.