
BaÅŸkan KocaoÄŸlu, 2019 Hedefini Açıkladı
Ä°zmir’e 250 km Raylı Sistem daha
Buca ve Narlıdere metro hatlarının hazırlık süreçlerinin devam ettiÄŸini dile getiren Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Aziz KocaoÄŸlu, 2019 yılına kadar 190 km’si çalışır durumda, 250 km’ye ulaÅŸan raylı sistem yatırımına imza atacaklarını açıkladı.
İzmir statsız kalmasın diye...
BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Aziz KocaoÄŸlu, Alsancak Stadı’nın yapımı için gereken, kentin en deÄŸerli bölgesindeki 4 bin m2 arazinin tahsisine hazır olduklarını söyledi. BaÅŸkan KocaoÄŸlu, “Ocak ayındaki meclisten bu kararı çıkaralım, proje çizilsin, Ä°zmir statsız kalmasın” dedi.
Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Aziz KocaoÄŸlu, Ege TV’de yayımlanan “Yüzyüze” programında gazeteci Mehmet Karabel’in konuÄŸu oldu. Gündeme iliÅŸkin soruları yanıtlayan BaÅŸkan KocaoÄŸlu, Alsancak ve Göztepe’de sahip oldukları deÄŸerli arazileri kentin statsız kalmaması adına bedelsiz tahsis ettiklerini, kendi imkanlarıyla da iki yeni stat yaptıklarını söyledi.
Kente hizmet konusunda maddi kaygıları hiç bir zaman ön plana çıkarmadıklarını kaydeden BaÅŸkan KocaoÄŸlu ÅŸunları söyledi:
“Stadın orada yapılmasına karşı olmak, karar verildikten sonra bunun yanlışlığını söylemek baÅŸka bir ÅŸey, yeri vermek, bunu pazarlığa dökmemek, paraya dönüÅŸtürmemek farklı bir ÅŸey. Biz Ä°zmir’in en kıymetli yerindeki 1400 m2 yerimizi götürüp seve seve verdik. ‘Göztepe Stadı yapılsın’ dedik. Aynı ÅŸekilde Ä°zmir’in en kıymetli bölgesinde, Alsancak Stadı’ndaki 4 dönüm yerimizi de hiç para pul konuÅŸmadan ‘stadın yapılması için veriyoruz’ dedik. Arazinin tahsisinden önce Alsancak Stadı’nın projesini görmek istedik. Ancak proje çiziminin tahsisin ardından yapılacağı yanıtını aldık. Biz Ocak ayındaki meclisten bu kararı çıkaralım, tahsisi yapalım, projeleri de çizin, dedik. Yani iÅŸ görülsün, Ä°zmir statsız kalmasın.”
Sessiz sedasız iki yeni stat
Ä°zmir’e yeni statlar kazandırılması konusunda yerel yönetim olarak boÅŸ durmadıklarını vurgulayan BaÅŸkan Aziz KocaoÄŸlu, “Bornova’daki ilçe belediyesi ile ortak yaptığımız DoÄŸanlar Stadı’nı bitirdik, bir tek Passolig sisteminin kurulması kaldı. Tire’de de yine Tire Belediyesi ile birlikte 13 bin 500 kiÅŸilik bir stat yapıyoruz. Orası da devam ediyor” dedi.
Ä°zmir’in çehresini deÄŸiÅŸtiriyoruz
Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Aziz KocaoÄŸlu, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı baÅŸta olmak üzere kentin denizle birleÅŸtiÄŸi bir çok noktada kıyı düzenleme çalışmalarının sürdüÄŸünü belirterek, projeler hakkında bilgi verdi. Güzelyalı sahiline yeni bir meydan kazandırılacağını dile getiren BaÅŸkan KocaoÄŸlu, trafik sorununun da önemli ölçüde çözüleceÄŸini ifade etti. BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı KocaoÄŸlu, “Bu dönem üstyapı çalışmalarına yoÄŸunlaÅŸtık. Güzelyalı sahilinde altgeçit ve meydan yapıyoruz. Üçkuyular’da yaptığımız sahil düzenlemesi KarataÅŸ’a kadar gelmiÅŸti. Tramvay projesi de devam ediyor. Projesi bittiÄŸinde bu bölgede yeraltına otopark yapacağız, Marina KavÅŸağı’na ise bir altgeçit yaparak çevre yoluna transit geçiÅŸ saÄŸlayacağız. Bostanlı’da rekreasyon çalışmalarımız devam ediyor. Turan, Bayraklı, Karşıyaka sahilinde ihale çalışmaları sürüyor. Biten projeleri bölüm bölüm ihaleye çıkacağız. Tramvaylarla birlikte Ä°zmir’in çehresini deÄŸiÅŸtirmeye çalışıyoruz” diye konuÅŸtu.
Buca ve Narlıdere metroları yolda
Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Aziz KocaoÄŸlu, Üçyol, Tınaztepe metro hattı için zemin etütleri yapıldığını, ardından projesinin gerçekleÅŸeceÄŸini belirterek, ÅŸöyle devam etti: “Narlıdere’nin fizibilitesini gönderiyoruz. 1. etabı için bu sene içinde ihaleye çıkacağız. Ä°kinci etap kapsamında Ä°stihkam’a kadar olan bölümün projesi çiziliyor. Tramvayları bir mani olmazsa bitireceÄŸiz. Torbalı’yı açıyoruz. Bu dönem Selçuk’u bitireceÄŸiz. Ä°ZBAN’ın Bergama hattı için acilen ihaleyi çıkılması gerekiyor. 2019’a gelindiÄŸinde 190 km çalışır, 60-65 km inÅŸaat halinde olmak üzere, Ä°zmir’i 250 km. uzunluÄŸunda bir raylı sistem ağına kavuÅŸturacağız.”