Demiryolu Uzmanları İstanbul’da Buluşuyor
Demiryolu sektörünün önemli isimleri 2023 yılına kadar gerçekleÅŸtirilmesi planlanan 46 Milyar $ lik Avrasya demiryolları yatırımını deÄŸerlendirmek üzere Ä°stanbul`da bir araya geliyor.
26-27 Ocak tarihleri arasında Ä°stanbul`da gerçekleÅŸtirilecek ve Türkiye ve dünyadaki kamu kuruluÅŸlarının yanı sıra sektör devlerinin bir araya getirmeyi amaçlayan SmartRail & Metro Eurasia Konferansı’na katılım ve iÅŸbirliÄŸi baÅŸvuruları baÅŸladı.
Lojistik konularında Avrupa, Amerika ve Asya`da düzenlediÄŸi etkinlikler ve Smart Rail World isimli haber sitesiyle koklu bir geçmiÅŸe sahip Global Transport Forum firması tarafından Türkiye’de bu sene ilki gerçekleÅŸtirilecek olan SmartRail Avrasya Konferansı; son yıllarda Türkiye’de hükümet programının içersine dahil edilmesiyle yepyeni bir boyut kazanan Avrasya demiryollarını ve geliÅŸimini ele alacaktır.
Mevcut ulaşım sisteminin daha etkin hale getirilmesi amacıyla atilan yeni adımlarla bugün yalnız Türkiye’de 2023 tarihine kadar 46 Milyar $ yatırım yapılması planlanmaktadır.
Avrasya demiryollarında 2023 hedefleri,
• 3 Bin beÅŸ yüz kilometre konvansiyonel yeni demiryolu ağı yapılması;
• 10 Bin kilometre Yüksek Hızlı Tren hattı yapılması;
• 14 Bin 503 kilometre demiryolu yapımı ile birlikte toplam 25 bin 511 kilometre demiryolu ağına ulaşılması;
SmartRail Avrasya katılımcılarına, demiryollarında en yeni ve geliÅŸmiÅŸ uygulamaları paylaÅŸmak ve yeni teknolojiler ortaya çıkarmak için bilimsel bir ortam sunmanın yani sıra kurulacak olan fuar alanıyla da mevcut iÅŸ ortaklarıyla buluÅŸmak , yeni iÅŸbirlikleri saÄŸlamak, Avrasya demiryolu projelerine yatırım yapma ve yakından tanıma fırsatını elde etme imkanı saÄŸlayacaktır.
AYGM, Ä°stanbul Metro, TülomsaÅŸ, Avrupa Demiryolları birliÄŸi, Ankara Metro`nun destekçiler arasında bulunduÄŸu Smart Rail Eurasia`da konuÅŸmacı olarak kesinleÅŸmiÅŸ bazı isimler;
Fatih Turan, AYGM,
Altyapı Yatırımları Genel Müdürü
Halil Korkmaz, TCDD Ä°stanbul,
Bölge Müdür Yrd.
Necmettin TahiroÄŸlu,
EGO Ankara Genel Müdürü
Alpaslan Kara,
TCDD Ä°zmir,
Niyazi Turlu,
Denizli Ulaşım Dairesi BaÅŸkanlığı Genel Müdürü
Feyzullah Gun,
Kayseri Ulaşım Ulaşım Dairesi BaÅŸkanlığı Genel Müdürü
Sönmez Alev,
Izmir Metro Dairesi BaÅŸkanlığı Genel Müdürü
Enver Sedat Tamgaci,
Motas Malatya Ulaşım Dairesi BaÅŸkanlığı Genel Müdürü
Hayri Avci,
TülomsaÅŸ Genel Müdürü