E3.series, Demiryolları Endüstrisinde Lider Çözüm
E3.series’in Demiryolları Endüstrisinde nasıl kullanıldığını, Avrupa’nın lider Demiryolları Firmalarından Stadler örneği ile aktaracağız.
E3.series, Demiryolları Endüstrisinde Lider Çözüm
Mühendislik Yazılımı E3.series, Otomotiv Endüstrisinden, Havacılık Endüstrisine; Gemicilik Endüstrisinden, Demiryolları Endüstrisine uzanan geniş kullanıcı kitlelerine sahip olup bilhassa sektörlere özel modüler yapısından dolayı tercih edilmektedir.
Bu yazımızda sizlere E3.series’in Demiryolları Endüstrisinde nasıl kullanıldığını, Avrupa’nın lider Demiryolları Firmalarından Stadler örneği ile aktaracağız.
Raylı sistemler geliştikçe (örneğin WiFi, CCTV ve araç içi eğlence sistemleri) ve karmaşıklığı arttıkça, elektrik tasarım sürecine yardımcı olacak daha iyi gereçlere ihtiyaç duyulmaktadır. E3.series'in nesne tabanlı yapısıyla, esnekliği, motor ve lokomotif tasarımı, yol kenarı sinyalizasyonu, kablo demeti ve güç dağıtımı da dahil olmak üzere Demiryolu Endüstrisine tedarik sağlayan geniş bir şirket yelpazesi tarafından benimsendiği görülmektedir.
E3.series’in özel kütüphane yapısı, nesne tabanlı olması dolayısıyla Microsoft Database, Oracle veya SQL ortamında tutulabilir. PDM / PLM, MCAD sistemleriyle entegrasyonlara açık olması E3.series’i tercih edilen bir yazılım yapmaktadır. Modüler yapısı sayesinde kullanıcılara özel çalışma yapısı oluşturulabilir.
Demiryolu Endüstrisinde E3.series cable (profesyonel harness tasarımlarının yapılabildiği modül), pano (2 ve 3 boyutlu pano kabini oluşturulup yönetilebilen modül) modülleri kullanılan temel modüllerdir. Kullanıcıların taleplerine göre Functional Design, 3DRoutingBridge, Formboard, Topoloji, Revision Management, DS-E3 Data Management System, PDM Integration/PLM Integration.. modülleri de kullanılabilir. Farklı formatlarda, hızlı bir şekilde ve özel olarak alınabilen Üretim dokümanları(Kablo listeleri, bağlantı listeleri, terminal tabloları, malzeme listeleri(BOM) da E3.series’i tercih edilen bir yazılım yapmaktadır.
E3.series’in Pano modülü kullanıcıların Pano kabinini hızlı bir şekilde 2 ve 3 Boyutlu ortamda oluşturmasını sağlar.
Panoda kullanılan kabloların otomatik yerleştirilmesi sağlandığı gibi, kablo listelerinin gerçek uzunluklarıyla de hızlıca alınmasını sağlar. Bu da üretimin doğru uzunluklarla çalışmasına destek olur.
Stadler’in E3.series’i tercih etmesinin bir sebebi de E3.series’in esnek, kullanıcı destekli yapısıdır.
Çoğu demiryolu projesinin son aşaması, servis mühendislerine sağlanan ayrıntılı şematik ve kablo şemaları olan servis belgelerini oluşturmaktır. Bu iş genellikle tedarik zinciri tarafından üstlenilir ve kablo bağlantı şemalarının tamamen yeniden çizilmesini gerektirebilir. E3.series'deki tasarım verileri kullanılarak, maliyetli yeniden çalışmayı ortadan kaldırmak için hizmet belgelerinin oluşturulması otomatikleştirilebilir.
Detaylı bilgi ve sunum için www.cpvis.com veya info@cpvis.com adreslerinden bize ulaşabilirsiniz.