E3.series 2023 Versiyonu Yenilikleri
Figen Teberikler: E3.series makale serimizin bu ayki yazısında sizlere E3.series 2023 versiyonunun bazı yeniliklerini aktaracağız.
E3.series 2023 Versiyonu Yenilikleri
E3.series makale serimizin bu ayki yazısında sizlere E3.series 2023 versiyonunun bazı yeniliklerini aktaracağız. Bildiğiniz üzere E3.series; elektrik, şematik, otomasyon, pano, kablo/harness, kablaj tahtası, hidrolik ve pnömatik projelerinizi oluşturmak ve hızlı bir şekilde proje dokümanlarını üretmek için kullanılan modüler bir mühendislik yazılımıdır. E3.series’in çok yönlü oluşu ile her sene birbirinden özel yenilikleri siz değerli kullanıcıların kullanımına sunuyoruz.
E3.series 2023 versiyon yeniliklerinden bazılarına bir bakalım:
-Pano Modülünde herhangi bir bileşeni açılı yerleştirebilme: Bu özellik, pano kabinini veya içindeki cihazı sadece 90 derece ile sınırlı olarak değil farklı açılarla yerleştirerek montaj alanına uyumlu üretimi sağlar. Bu şekilde çalışma alanınızı pano kabinine uyarlamaya çalışmak yerine, panonuzu çalışma alanınıza uyarlamış olacaksınız.
-STEP import ile Component Cloud ortamından indirilen bir malzemenin tüm görünümleri alınabilir. Aynı şekilde kütüphanede kayıtlı olmayan sembolün adını renkli gösterip, henüz kayıtlı olmadığını kaydedilmesi gerektiğini gösterir.
-E3.3DTransformer modülü içerisindeyken harness ağacını düzleştirme ve formboarda aktarma seçenekleri aktif olarak çalışır. Modüller ayrı olarak da çalıştırılabilir. Yani MCAD ortamından alınan rotasyonu yapılmış proje, E3.3DTransformer ortamına aktarılır. Burada malzemelerin sınıflandırılması, ağacın düzleştirilmesi ve formboarda direkt aktarımı yapılır. Bu şekilde dosya yoğunluğu önlenmiş olur.
-3DRouting Bridge Harness Import modülüyle .kbl ve .PLMXML formatlarındaki dosyaları E3.formboard sayfasına alabilmek mümkün.
-Linearize edilmiş PDF dosyaları: PDF dosyaları otomatik olarak linearize edilerek açılabilir. PDF dosya yapısının özelleştirilmesi anlamına gelen linearize yöntemiyle dosyayı bilgisayarınıza indirmek zorunda olmadan açabilirsiniz.
-E3s.project dosyasını açtığınızda Backup dosyasını açma seçeneğini göstermesi. Bu yenilik, özellikle asıl proje dosyası üzerinde geri dönüşümü olmayan düzeltmelerin/hataların yapılmasının önlenmesini sağlamaktadır.
-Database Editöründe kablo üretimi sırasında kablo damar isminin değiştirilebilir olarak ayarlanması mümkün. Bu yöntemle damar isimleri proje tarafında tıpkı tel isimlerinde olduğu gibi kolayca değiştirilebilir.
-Variant/Option bilgilerini Sayfa ve Malzeme tablosunda ayrı kolon olarak görüntüleyebilmek ve değiştirebilmek mümkün. Bu yöntem de Variant/Opsiyon ağacına girmeden tablo üzerinden isim değişikliğini mümkün kılıyor.
-Son olarak Connectivity Browser’dan bahsedelim. ConnectivityEditor'ün bir parçası olan ConnectivityBrowser özelliği, bağlantıyı diğer tüm görünümlere tamamen entegre olarak görselleştirir. Şematik görünümün farklı bir gösterimi de diyebileceğimiz WEB uygulaması olarak çalışır. Gerekli görselleştirmeleri anında sağlar. Block üzerinde bulunan pimi veya bağlantısını tıkladıkça bağlı olunan cihazı/cihazları otomatik olarak açıp gösterir.
Burada değinemediğimiz daha birçok yenilikleriyle E3.series, 2023 yılına da damga vuruyor.
Detaylı bilgi ve broşürler için www.cpvis.com adresini ziyaret edebilir, online sunum için info@cpvis.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Figen Teberikler
E3.series Business Unit Manager
figen@cpvis.com