
EskiÅŸehir Raylı Sistemler Sektörü Projelere Odaklandı
EskiÅŸehir Raylı Sistemler Kümesi yeni yönetimi ilk Yönetim Kurulu Toplantısını EskiÅŸehir Sanayi Odası’nda (ESO) gerçekleÅŸtirdi. Toplantı öncesi ESO BaÅŸkanı Celalettin KesikbaÅŸ ile bir araya gelen Yönetim Kurulu Üyeleri, sektör dâhilinde gündemde olan önemli projeleri deÄŸerlendirdi.
Raylı Sistemler Kümesi’ne her türlü desteÄŸi vermeye hazır olduklarını belirten ESO BaÅŸkanı KesikbaÅŸ, özellikle milli hızlı tren, URAYSÄ°M ve EskiÅŸehir’in limanlara olan demiryolu baÄŸlantılarının kurulması konularında önemli çalışmalar içinde olduklarını ve bu konuları yakından takip ettiklerini ifade etti.
ESO olarak raylı sistemler sektöründeki ihracatın artırılması adına bir Avrupa BirliÄŸi projesi yürüttüklerini söyleyen KesikbaÅŸ, proje kapsamında eÄŸitim, danışmanlık, yurtdışı pazarlama heyetleri ve yurtdışından alım heyetleri gibi birçok faaliyet gerçekleÅŸtirileceÄŸinin, proje ile sektörde faaliyet gösteren onlarca firmaya destek olunacağının altını çizdi.
Stratejik Plan Hazır
Raylı Sistemler Kümesi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Hayri Avcı ise toplantıda Mayıs ayı sonunda gerçekleÅŸtirilen Genel Kurul’da göreve geldiklerini ve yenilenmiÅŸ bir vizyon ile kümelenmenin avantajlarını en yüksek ölçüde deÄŸerlendirmeyi istediklerini belirtti.
Yeni dönemde kümenin stratejik planlaması çerçevesinde hareket edeceklerini ifade eden Avcı, özellikle yurt içinde ve dışında toplantılar, yurt dışı heyetleri, fuar ziyaretleri, devlet destek-teÅŸvik fonlarından yararlanma, sektörel paneller, kamu ile yakın etkileÅŸim kurma, firma bazında kapasite ve yetenek arttırma konularında çalışmalar yapılacağının altını çizdi.