Samsun-Sivas Demiryolu İle Kuzey-Güney Koridorunda Lojistik Taşımacılık İvme Kazanacak
Bakan Karaismailoğlu Samsun-Sivas Demiryolu Hattı Modernizasyon Tamamlanması Töreni’nde açıklamalarda bulundu.
Bakan Karaismailoğlu Samsun-Sivas Demiryolu Hattı Modernizasyon Tamamlanması Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Yenilenen demiryolu hattı ile Samsun-Sivas arasının 8 saat 50 dakikadan 5 saat 45 dakikaya indiğine dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, ‘’ Hattımızda kurulan sinyalizasyon sistemi ile birlikte kapasitemiz iki katına çıktı, yenilenen hattımız çok daha konforlu, emniyetli ve güvenli hale geldi. Sivas, Tokat, Amasya ve Samsun illerimizdeki 3 milyona yakın insanımız, daha konforlu, ekonomik ve hızlı yolculuk yapabilecektir’’ ifadelerini kullandı. Bakan Karaismailoğlu, çalışmaların tamamlanmasıyla Türkiye’nin bölgesinde lojistik süper güç haline gelmesi ve dünyanın en büyük ve güçlü ekonomilerinden biri olması hedeflerine ulaşmasını hızlandıracağını vurguladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen, TCDD Samsun Garı'ndaki Samsun-Sivas Demir Yolu Hattı Modernizasyonunun Tamamlanması Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yük ve yolcu taşımacılığında demir yolunun etkin ve verimli hale gelmesi için geniş kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.
"Erişim hatları genişleyen yüksek hızlı tren hatlarımız, yeniden inşa edilen konvansiyonel hatlarımız ve modernizasyon edilen mevcut hatlarımızla demir yollarımızın çehresini değiştiriyor ve çağa uygun teknolojilerle donatıyoruz" diye konuşan Bakan Karaismailoğlu, yenilenen Samsun-Sivas demir yolu hattı için şu değerlendirmelerde bulundu:
‘’Samsun-Sivas demiryolunun tüm alt ve üst yapısını yeniledik’’
"Bugün demir yolu çalışmalarımızın en önemli örneklerinden biri İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan 431 kilometrelik Sivas-Samsun demir yolu hattının açılışı için bir aradayız. Türkiye'nin en büyük demir yolu modernizasyonu projesi ile 431 kilometrelik Samsun-Sivas demir yolunun tüm alt ve üstyapısını yeniledik. 2015 yılında başladığımız toplam 318 milyon avro bedelli projenin 152,8 milyon avroluk kısmı AB hibe fonlarından karşılanmıştır. Samsun-Sivas hat yenileme çalışmaları kapsamında 42 tarihi köprünün 17'sini güçlendirdik, köprülerin hepsini restore ettik, 37 köprüyü yeniden yaptık, mevcut 12 tüneli iyileştirdik, 19 adet yolcu durağı, 30 adet teknik bina, bin 12 adet menfez inşa ettik, 121 hemzemin geçidin güvenliğini sağladık. Bir adet kara yolu üst geçit, 6 adet üst geçit, bir yaya alt geçidini tamamladık. 431 kilometrelik hat üzerinde 29 adet istasyon, bir adet uzaktan yönetim merkezinde trafik kontrol, sinyalizasyon tasarım ve imalatını gerçekleştirdik. Hattımızda kurulan sinyalizasyon sistemi ile birlikte kapasitemiz iki katına çıktı, yenilen hattımız çok daha konforlu, emniyetli ve güvenli hale geldi."
"Tokat, Amasya ve Samsun illerinde 3milyon insan ekonomik ve hızlı yolculuk yapabilecektir"
Samsun-Sivas demir yolu hattının yük ve yolcu taşımacılığı ile Karadeniz'in Anadolu'ya açılan kapısı olduğunu aktaran Bakan Karaismailoğlu, "Böylelikle kuzey güney koridorunda lojistik taşımacılık ivme kazanacaktır. Yenilenen demir yolu hattımız 8 saat 50 dakikadan 5 saat 45 dakikaya inmiştir. Sivas, Tokat, Amasya ve Samsun illerimizdeki 3 milyona yakın insanımız, daha konforlu, ekonomik ve hızlı yolculuk yapabilecektir" dedi.
"Ulaşım ve altyapı yatırımlarımızın bir bir tamamlıyoruz"
Bakan Karaismailoğlu, Türkiye'nin yatırımlarla lojistik açıdan güçlendiğini ifade ederek, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:
"Ülkemizin bölgesinde lojistik süper güç haline gelmesi dünyanın büyük ve güçlü ekonomilerinden biri olma hedeflerine ulaşmamızı hızlandıracaktır. Milli bağımsızlığımızın güçlü bir ekonomiden geçtiği bilinci ile ülkemizin her bir noktasında ekonomik canlılığa katkı verecek ulaşım ve altyapı yatırımlarımızı bir bir tamamlıyoruz."