Savronik: Özgün Fikirlerden, Güvenli Çözümlere
Savronik: Özgün Fikirlerden, Güvenli Çözümlere...
SAVRONİK 1986 yılında kurulmuştur. SAVRONİK, kurulduğu yıldan bu yana Elektronik Sistem Tasarımları, üretimleri ve entegrasyon alanında çalışmaktadır ve bu konularda bir çok ürüne ait patent, faydalı model ve teknoloji ödüllerine sahiptir. SAVRONİK, anahtar teslimi çözümleri ve hizmetlerini Demiryolu Sinyalizasyonu, ATS, ATP, PIS/PA-CCTV sistem çözümleri, TCMS, Telekomünikasyon ve Demiryolu Coğrafi Bilgi Sistemleri, ayrıca Tren Simülatör Sistemleri konularında özgün tasarım ve üretim çalışmalarıyla sürdürmektedir.
SAVRONİK, bünyesinde Eskişehir (Merkez), İstanbul, İzmir, Ankara ve Annapolis (USA) ofisleri ve altı bölgesel Saha Hizmet ve Destek Noktaları ile yurtiçinde ve yurtdışında yerleşik birçok büyük kuruluşun ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmaktadır. Saha içi projeleri desteklemek için, SAVRONİK Türkiye’ de yaklaşık 20 lokasyonda, Türkmenistan, Cezayir, Arnavutluk, Irak, Katar ve Hindistan’da da proje ofislerini yönetmektedir.
SAVRONİK, ulaştırma ve bilgi sistemleri alanlarında elde ettiği deneyimlerini yıllar içerisinde aşağıdaki alanları kapsayacak şekilde genişletmiştir.
- Elektronik alt - sistemler tasarım ve entegrasyon
- Elektro-mekaniksel ürün dizaynı ve üretimi
- Gömülü Yazılım
- Bilgi Sistemleri
- Sistem Entegrasyonu
- Lojistik Destek, Saha hizmetleri ve operasyon yönetimi
Savronik; ISO 9001:2000,ISO 14001:2004, ISO 18001:2007, ISO/IEC 27001:2005 ve AQAP-2110 kalite yönetim sertifikalarına sahip bir şirkettir.
SAVRONİK, araç üstü ve ray güvenliğine dair kritik ekipmanlarını da sağlamaktadır. Demiryolu teknolojilerinin yanında, SAVRONİK Savunma, Karayolları ve Bilgi Sistemleri alanlarında sunduğu ürün ve çözümlerinin tasarım ve tüm uygulamalarını da gerçekleştirmektedir. SAVRONİK, kurulduğu ilk günden itibaren günümüze kadar sayısız demiryolu, metro ve araç üstü projeler teslim etmiş ve anahtar çözümler sunmuştur.
Bugün itibariyle SAVRONİK, Demiryolu Sektöründe yaratıcı fikirler ve özgün çözümlerini sunmaya aşağıdaki alanları kapsayacak şekilde devam etmektedir.
- Tren Kontrol Sistemleri (TCMS, TMS)
- Sinyalizasyon Sistemleri (ATS, ATP, ETCS.)
- Demiryolu Bilgi Sistemleri
- PIS / PA-CCTV ve Wi Fi
Günümüz itibariyle, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) bünyesindeki tüm lokomotifler de SAVRONİK tarafından özgün olarak tasarlanmış, ATS Sistemlerini araç üzeri ve hat-boyu ekipmanları ile beraber kullanmaktadır. SAVRONİK ayrıca, Otomatik Tren Kontrol Sisteminin tasarım ve entegrasyonunu TCDD’nin seyahat güvenliği ve konfor kriterlerine uygunluğunu esas alarak gerçekleştirmiştir.
Nippon ve SEL tipi sinyalizasyon sistemleri halen TCCD’nin konvansiyonel hatlarında kullanılmaktadır. Türkiye’de inşa edilmiş tüm yeni hatlar ERTMS / ETCS sinyalizasyon sistemleri ile uyumludur. SAVRONİK tarafından üretilen tüm araç üstü ve Hat-Boyu ekipmanları Nippon ve SEL Tipi sinyalizasyonla birlikte ERTMS / ETCS sinyalizasyon sistemi ile de uyumludur. SAVRONİK, ERTMS / ETCS araç üstü ekipmanı üretimi ve sertifikasyonu için çalışmalarını sürdürmektedir.
TCDD tarafından Yüksek Hızlı Tren Setleri (YHT) ve TVS (PIS / PA) yolcu vagonlarında kullanılan Yolcu Bilgilendirme Sistemi ve Genel Anons Sistemi SAVRONİK tarafından kurulmuştur. Tüm bunların yanında SAVRONİK ayrıca, dış O/B ekranı ve istasyon görüntü sistemlerini geliştirmiş ve entegrasyonunu yolcu bilgilendirme sistemleri kapsamında pek çok farklı projede uygulamıştır.
SAVRONİK, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları için geliştirdiği tren bilgi sistemini yönetmektedir. Bu bilgi sistemini kullanarak TCDD, tüm trafiği gerçek zamana yakın izlemekte ve tüm lokomotiflerin fiziki durumunu gözlemlemekte kaydetmekte ve raporlamaktadır. Sistem sunucusu Savronik Tesislerinde yer almakta olup, merkeze bilgileri anlık olarak iletilmektedir. Bilgi Sistemi, birçok aplikasyon aracı ile tüm yetkili personele, tüm verilerin analizi ve raporlanması amacıyla erişim sağlamaktadır.
En son geliştirdiğimiz özgün ürünümüz “Makinist Eğitim Simülatörü” aşağıdaki eşsiz özelliklere sahiptir:
- Birden fazla Farklı Lokomotif ve Tren Setlerinin kullanımı
- Ortak Senaryonun Çoklu Kullanıcı ile yürütülmesi
- Aynı anda Beş Farklı Simülasyon Kapasitesi
- Senaryo ve Çevresel Editörlerin Kolay Kullanımı
- Kullanıcı-tanımlı Kurallar ve Senaryolar
- ERTMS / ETCS Senaryosu