TCDD Taşımacılık A.Ş Üst Düzey Yöneticileri, Logitrans 2024’te Railport Projesi Hakkında Bilgi Aldı
TCDD Taşımacılık A.Ş Üst Düzey Yöneticileri, Railport Genel Müdürü Fatih Yılmazkarasu ile Uluslararası Logitrans Transport ve Lojistik Fuarı’nda görüştüler.
TCDD Taşımacılık A.Ş Üst Düzey Yöneticileri, Logitrans 2024’te Railport Projesinin Detayları Hakkında Bilgi Aldı
TCDD Taşımacılık A.Ş Üst Düzey Yöneticileri, Arkas Holding Liman ve Terminal İşletmeleri Grubu ve Almanya merkezli duisport tarafından hayata geçirilecek olan Türkiye’nin ilk intermodal lojistik terminali Railport projesinin detaylarını, Railport Genel Müdürü Fatih Yılmazkarasu ile Uluslararası Logitrans Transport ve Lojistik Fuarı’nda görüştüler.
Arkas Holding Liman ve Terminal İşletmeleri Grubu ile Almanya merkezli duisport ortaklığında gerçekleştirilecek Türkiye’nin ilk intermodal lojistik terminali Railport’ta sona yaklaşılırken proje detayları tüm lojistik sektöründe merak uyandırmaya devam ediyor. 20-22 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda TCDD Taşımacılık A.Ş Üst Düzey Yöneticileri, proje konusunda Railport Genel Müdürü Fatih Yılmazkarasu tarafından bilgilendirildiler. Yılmazkarasu, Arkas Holding Liman ve Terminal İşletmeleri Grubu standını ziyaret eden TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Çetin Altun, TCDD Taşımacılık A.Ş Yük Dairesi Başkanı Oktay Aydınoğlu ve TCDD Taşımacılık A.Ş Birinci Bölge Müdürü Uğur Taşkınsakarya, 2025 yılının ikinci çeyreğinde operasyona başlayacak olan projede gelinen aşamayı, proje tamamlandığında sahip olacağı kapasiteyi ve Türkiye lojistik sektörüne sağlayacağı katma değeri aktardı.
Arkas Holding Liman ve Terminal İşletmeleri Grubu ve Almanya merkezli duisport tarafından gerçekleştirilen Railport projesi, Türkiye’nin ilk intermodal lojistik terminali olmanın yanı sıra küresel ticarette stratejik bir öneme sahip olan Demir İpek Yolu hattının tam merkezinde yer alıyor. Kocaeli Kartepe’de yer alan Railport, Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattının faaliyete geçmesiyle Türkiye’nin Uzak Doğu ile Avrupa arasındaki ticarette bir köprü görevi üstlenecek. Railport ayrıca en sürdürülebilir taşıma modu olan demir yolu taşımacılığını destekleyerek hem Avrupa Yeşil Mutabakatı’na hem de Türkiye’nin 2053 yılı için belirlediği sıfır karbon emisyonu hedeflerine ulaşılmasına fayda sağlayacak.
Toplam 265 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterecek olan Railport, faaliyete geçmesinin ardından yıllık 360 bin TEU konteyner, 1.5 milyon ton genel kargo, 125 bin ünite treyler ve 122 bin CEU bitmiş araç elleçleme kapasitesi ile bölgenin en önemli lojistik merkezi haline gelecek. Buna ek olarak burada 1.000 metrekare tehlikeli madde depolama alanı, 4 vinç ve 6 istifleyici ile geniş bir ekipman parkı ve modern altyapı imkanları da bulunacak.